Käsityöt Neulominen Ohjeet Unikkoneuleet

Unikkoneule – ohje 2-vuotiaan neuleeseen

Katso myös unikkoneule koossa S/M ja unikkoneule koossa L/XL

Unikkoneuleeseen tarvitset Drops Air -lankaa tai vastaavaa saman kokoluokan lankaa (neuletiheys noin 10 x 10 cm = 17 s x 22 krs, juoksevuus 50 g = 150 m) sekä pyöröpuikot ja sukkapuikot kokoa 4,5 ja 5,5. Drops Air -lankaa kuluu 100 g valkoista ja 100 g vaaleanpunaista (tai muuta valitsemaasi väriä).

ETU- JA TAKAKAPPALE

Luo koon 4,5 pyöröpuikolle 61 silmukkaa valkoisella langalla. Neulo yksi kerros nurjaa ja jatka sen jälkeen joustinneuletta (joka toinen silmukka oikein, joka toinen nurin). Jatka, kunnes työn pituus on 4 cm. Katkaise lanka ja tee samoilla pyöröpuikoilla toinen samanlainen 4 cm korkea joustinneulekappale. Näin olet saanut valmiiksi helman resorit.

Aloita etu- ja takakappaleen neulominen suljettuna neuleena seuraavasti: vaihda koon 5,5 pyöröpuikkoon ja aseta äsken neulomasi resoriosat yhteiselle puikolle peräkkäin ja samoin päin. Neulo yksi kierros oikein oikealta puolelta ja yhdistä samalla resorit toisiinsa, jolloin puikoillesi muodostuu suljettu neule. SAMALLA kavenna tasavälein yhteensä 12 silmukkaa = puikolle jää kaikkiaan 55 x 2 eli 110 silmukkaa.

Aloita unikkokuvion neulonta ja neulo jatkossa sielää neuletta. Lankajuoksujen kuljetuksessa ja sitomisessa neuleeseen voit hyödyntää esimerkiksi tikapuutekniikkaa.

2-vuotiaan unikkoneule

Tee sama kuvio sekä taka- että etukappaleen puolelle (jotka siis nyt suljetussa neuleessa samalla puikolla). Jatka neulomista. Tee kädentiekavennukset piirroksen mukaisesti. Jatka tästä eteenpäin etu- ja takakappale erikseen.

Etukappaleessa tee pääntien kavennukset ohuemman viivan mukaisesti ja takakappaleessa paksumman viivan mukaisesti. Kun olet neulonut ohjekuvan loppuun, päättele silmukat.

HIHAT

Luo numeron 4,5 sukkapuikoille valkoisella langalla 32 silmukkaa ja neulo joustinneuletta 3 cm. Vaihda puikkoihin 5,5 ja neulo yksi kerros sileää neuletta ja kavenna samalla tasavälein 2 silmukkaa = 30 silmukkaa jäljellä puikoilla.

Aloita unikkokuvion neulonta. Lisää silmukoita ja tee lopun kavennukset mallikuvan mukaisissa kohdissa.

KAULUS

Poimi pääntien reunasta noin 72 silmukkaa (oltava tasaluku) pyöröpuikolle numero 4,5. Neulo joustinneuletta suljettuna neuleena, kunnes kauluksen korkeus on 2 cm. Päätä silmukat.

VIIMEISTELY

Päättele langat. Yhdistä hihat neuleeseen.

Valmista!

Enää on jäljellä vain viimeinen ja paras vaihe, eli valmiista neuleesta nauttiminen <3 Jos jaat kuvan neuleestasi, olisi ihanaa, jos merkitsisit meidät (@kaksosflikat) kuvaasi. Jaa myös ohjetta rohkeasti eteenpäin!