Muut ohjeet Ohjeet

Kauhavan kirkkosukat

Suunnittelimme yhteistyössä Kauhavan seurakunnan kanssa kirkkosukat. Kauhavan kirkko on meille rakas kotikirkko, jossa olemme muun muassa menneet molemmat naimisiin.

PDF-muotoisen ohjeen löydät tästä:

Ohje

Koko: naisten(miesten), vastaa noin kokoja 39 ja 46
Lanka: 7 veljestä, väri A: vaaleanharmaa/beige, väri B: ruskea
Langanmenekki: väri A 80(100) g, väri B 120(150) g
Puikot: sukkapuikot 3,5 mm tai käsialan mukaan
Neuletiheys: 21 s x 26 krs = 10 cm
Suunnittelijat: Kaksosflikat / Maaria Anttoora ja Sanna Pyykönen
Käyttöoikeudet: Ilmainen ohje, jolla saa tehdä itselle, lahjaksi tai lähetystyön hyväksi

Mallineule

OHJE

Aloittaminen ja varsi

Luo 60(72) silmukkaa värillä A ja jaa silmukat neljälle sukkapuikolle. Kerroksen vaihtumiskohta on I ja IV puikon välissä. Neulo suljettuna neuleena *1 o, 1 n* -joustinneuletta 3 cm. Jatka sileällä neuleella ja aloita mallineule väreillä A ja B (lue alta lisäohjeet).

Naisten sukka: Neulo mallineuletta kuvion silmukoilla 13-72, oranssit pystyviivat merkitsevät puikon vaihtumiskohtaa.

Miesten sukka: Neulo mallineuletta kuvion silmukoilla 1-72, violetit pystyviivat merkitsevät puikon vaihtumiskohtaa.

Kun olet neulonut kuvion loppuun, katkaise lanka A. Neulo yksi krs oikein ja kavenna samalla tasavälein 8(12) s =52(60) s. Jatka neulomalla *1 o, 1 n* -joustinneuletta värillä B 3 cm.

Kantapää ja lapa

Aloita kantatilkku neulomalla I puikon s:t. Jätä II ja III puikon s:t odottamaan. Käännä työ, nosta 1. s neulomatta ja neulo muut s:t nurin. Käännä työ, *nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein*, toista *-* vielä 12(14) kertaa =24(28) krs. Neulo vielä nurjan puolen kerros ja aloita kantapohjan kavennukset: jatka samaa vahvennettua neuletta kuin aiemmin. Neulo työn oikeasta reunasta, kunnes toisessa reunassa on jäljellä 9(9) s. Tee ylivetokavennus (= nosta 1. s oikein neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli) ja käännä työ. Nosta 1. s neulomatta, neulo 8(8) s nurin ja neulo 2 seuraavaa s:aa nurin yhteen, käännä työ. Nosta 1. s neulomatta, neulo kunnes on jäljellä 8(8) s, tee ylivetokavennus. Jatka edelleen samalla tavalla siten, että reunasilmukat vähenevät koko ajan ja keskiryhmän s:t pysyvät samana eli 10(10) s. Kun jäljellä on 10(10) s, jaa kantalapun s:t kahdelle puikolle. Poimi sitten kantalapun vasemmasta reunasta 12(14) s + 1 s puikkojen välistä. Neulo poimitut s:t kiertäen oikein I puikolle. Neulo II ja III puikon s:t oikein. Poimi kantalapun oikeasta reunasta 12(14) s + 1 s puikkojen välistä ja neulo poimitut s:t kiertäen oikein IV puikolle. Työssä on nyt 62(70) s. Jatka neulomalla sileää neuletta suljettuna neuleena ja tee kiilakavennukset joka 2. krs: neulo I puikon lopussa 2 viimeistä s:aa oikein yhteen ja tee IV puikon alussa ylivetokavennus. Toista kavennukset, kunnes kaikilla puikoilla on jäljellä 13(15) s. Jatka sileää neuletta, kunnes pohjan pituus on 19(23) cm tai noin 4,5(7) cm ennen haluttua sukan pituutta.

Kärkikavennukset

Aloita sitten kärkikavennukset. Neulo I ja III puikon lopussa 2 s oikein yhteen ja puikon viimeinen s oikein. Neulo II sekä IV puikon alussa 1 s oikein ja tee ylivetokavennus. Toista vastaavat kavennukset joka 2. krs, kunnes jokaisella puikolla on jäljellä 5 s. Jatka sitten kavennuksia joka krs:lla. Kun työssä on jäljellä 8 s, katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi. Päättele langanpäät. Neulo toinen sukka samalla tavalla.