Ohjeet Vauvan neulevuosi 2023

Vauvan joulukuuneule: vauvan sukat

Vauvan neulevuosi -projektin viimeisenä neuleohjeena julkaisemme suloiset ja helpot sukat vauvalle. Ihania neulontahetkiä!

Koko: 0–4 kk
Lanka: Markus Company 6-ply (50 g / 125 m; villa 75 %, polyamidi 25 %)
Lankamenekki: 50 g
Neuletiheys: 24 s x 32 krs = 10 cm
Puikot ja muut tarvikkeet: Sukkapuikot 3 mm tai käsialan mukaan

Aloittaminen ja varsi

Luo 40 silmukkaa koon 3 mm sukkapuikoille ja jaa silmukat tasan neljälle sukkapuikolle. Kerroksen vaihtumiskohta on I ja IV puikon välissä. Neulo suljettuna neuleena joustinneuletta (1 kiertäen oikein, 1 nurin) 5 krs, neulo 5 krs sileää neuletta, neulo 5 krs joustinneuletta (1 kiertäen oikein, 1 nurin), neulo 5 krs sileää neuletta, neulo 5 krs joustinneuletta (1 kiertäen oikein, 1 nurin).

Kantapää ja lapa

Aloita kantatilkku neulomalla I puikon 10 s joustinneuletta (1 kiertäen oikein, 1 nurin). Jätä II ja III puikon s:t odottamaan. Käännä työ, nosta 1. s neulomatta ja neulo muut I ja IV puikon s:t (= 20 s) nurin ja yhdistä ne samalle puikolle. Käännä työ, *nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein*, toista *-* kaikilla IV ja I puikon s:lla. Toista nurjan ja oikean kerroksia ja vahvennettua neuletta kuten edellä yhteensä 7 kertaa = 14 krs.

Neulo vielä nurjan puolen kerros ja aloita sitten oikean puolen kerroksella kantapohjan kavennukset: neulo vahvennettua neuletta, kunnes jäljellä on 7 s. Tee ylivetokavennus (= nosta 1. s oikein neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli) ja käännä työ. Nosta 1. s neulomatta, neulo 6 s nurin ja neulo 2 seuraavaa s:aa nurin yhteen, käännä työ. Nosta 1. s neulomatta, neulo 6 s, tee ylivetokavennus. Jatka edelleen samalla tavalla siten, että reunasilmukat vähenevät koko ajan ja keskiryhmän s:t pysyvät samana.

Kun jäljellä on 8 s, neulo silmukat vahvennetulla neuleella vielä työn oikealta puolelta, ja jaa silmukat samalla tasan kahdelle sukkapuikolle = 4 silmukkaa kummallekin puikolle. Poimi sitten kantalapun reunasta neuloen 10 s. Neulo II ja III puikon s:t oikein. Poimi kantalapun toisesta reunasta neuloen 10 s. Neulo kerroksen viimeiset 4 s.

Työssä on nyt 48 s. Jatka neulomalla sileää neuletta suljettuna neuleena ja tee kiilakavennukset joka 2. krs: neulo I puikon lopussa 2 viimeistä s:aa oikein yhteen ja tee IV puikon alussa ylivetokavennus. Toista kavennukset, kunnes silmukoita on jäljellä 36 s. Tasaa silmukat puikoille niin, että jokaisella puikolla on 9 s.

Jatka sileää neuletta, kunnes pohjan pituus on 7,5 cm tai noin 2,5 cm ennen haluttua sukan pituutta.

Kärkikavennukset

Aloita sitten kärkikavennukset. Neulo I ja III puikon lopussa 2 s oikein yhteen ja puikon viimeinen s oikein. Neulo II sekä IV puikon alussa 1 s oikein ja tee ylivetokavennus. Toista vastaavat kavennukset joka 2. krs, kunnes jokaisella puikolla on jäljellä 5 s. Jatka sitten kavennuksia joka krs:lla. Kun työssä on jäljellä 8 s, katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi. Päättele langanpäät. Neulo toinen sukka samalla tavalla.

Viimeistely

Viimeistele sukat esimerkiksi höyryttämällä.