Hyvinvointi Taustaa

Uupuneen oivallus: blogi

Oih, meillä on blogi!

Olen Sanna, toinen meistä kaksosista, jotka olemme tämän blogin takana. Ihanaa, että olet löytänyt meidät!

Ajatus blogista syntyi alkuvuodesta 2021 monien pienten palasten osuessa paikalleen. Opiskelen suomen kieltä Helsingin yliopistossa ja kevään kurssikalenteriini osui kurssi nimeltä Väinö Linna -blogi. Sukellus blogien lukemisen ja kirjoittamisen maailmaan johti siihen, että huomasin ideoivani omaa blogia.

Toinen palanen oli pidemmän prosessin tulos. Vuosi 2020 oli minulle monella tapaa vaikea (kuten varmasti monille meistä). Vauhdikkaan ja innostavan tammikuun jälkeen tuli täysi stoppi ja uuvuin. Sitten iski koronapandemia ja maailma meni entistä sekavammaksi. Tilanteeni vain paheni syksyyn tultaessa. Lievät paniikkikohtaukset, ahdistus ja jatkuva sairastelu pakottivat pysähtymään ja jättäytymään toistaiseksi pois töistä ja keventäämään opintotaakkaa.

Itsetutkiskelua

Pysähtymisen myötä aloin miettiä, mistä asioista nautin ja mistä saan iloa. Listalle pääsivät penkkiurheilu, musiikki (erityisesti Euroviisut ja kuorolaulu), lukeminen ja kirjoittaminen sekä käsityöt. Niinpä koitin lisätä arkeeni sopivissa määrin näitä asioita ja vähentää niitä osa-alueita, jotka tuntuivat raskailta.

Jouluna äitini sai ystävältään lahjaksi Elina Raution ihanan työkirjan nimeltä Kutsumuspäiväkirja. Sitä selattuani olin varma, että sen avulla voisin saada uutta pontta pohdintoihini. Mieheni ostikin tuon kirjan minulle, ja tammikuussa aloin täyttää kirjasta.

Kutsumuspäiväkirja auttoi pohtimaan, missä asoissa olen hyvä.

Eräs kirjan luvuista keskittyy taitoihin ja luonnonlahjoihin. Tehtävänäni oli kirjoittaa asioita, joista nautin tai haluan oppia lisää sekä asioita, joissa olen hyvä. Pohjalaasena itteni kehuminen ei oo homma eikä mikään, mutta hedelmällisin oli lopun lisätehtävä:

”Kysy viideltä sinut hyvin tuntevalta henkilöltä, mistä heidän mielestään osaat hyvin.”

Tulos oli erään piirteen kohdalla yksimielinen: käsityöt ovat asia, jonka osaan. Omissakin merkinnöissäni käsityöt olivat asia, josta nautin ja jossa koen olevani hyvä. Samoin kirjoittaminen, ja tämä blogi on mahdollisuus yhdistää nuo kaksi taitoa iloa tuottavaksi kokonaisuudeksi.

Maatu mukaan

Blogista en ole ennen osannut edes tosissani haaveilla, mutta omia käsitöitäni esittelevä Instagram-sivu on joskus käynyt mielessä. Jostain syystä sellaisen perustaminen aivan yksinään on tuntunut hullulta. Niinpä olin onnesta soikeana kun hoksasin, että mullahan on maailman paras ässä hihassa: kaksossisko!

Mun rakas sisko Maaria eli Maatu on älyttömän taitava ja tarkka käsityöihminen, ja mua monissa asioissa paljon taitavampi. Pienenäkin päiväkerhon askarteluissa mun pääsiäsitipun silmät oli vinossa ja nokka mutkalla, Maatulla taas kaikki oli tipulle piirrettyjä silmäripsiä myöden tarkasti ojossa. Jos mä hallitsen neuleet, Maatu tuntuu hallitsevan melkein kaikki osa-alueet tai vähintäänkin oppii nopeasti mitä vain eteen tuleekaan.

Maatu on mun kanssa samoilla linjoilla niin monista asioita, että olin varma hyvästä vastaanotosta, kun ehdotin Käsityökaksoset-Instagramin perustamista, Maatu olikin heti ihan yhtä innoissaan kuin minäkin. Meillä molemmilla on iloa ja kauniita luomuksia jaettavana eteenpäin, joten mikäpä olisi parempi tapa kuin voimien yhdistäminen.

Näin meistä tuli Käsityökaksoset! Tule, ole ja seuraa meidän matkaa täällä blogissa ja Instagramissa @kasityokaksoset. Julkaisutahti tulee olemaan juuri niin tiheä tai leppoisa kuin meidän tilanteeseen kulloinkin sopii, mutta pysy ihmeessä meidän mukana! <3

– Sanna